6/08/2009

In a lonely place

In a Lonely place és una de les dues pel•licules que Nicholas Ray feu per la productora Santana, propietat de l’actor Humphrey Bogart. El lloc solitari és Hollywood i la pel•lícula és una de les més afortunades en les que Hollywood es retractà a ell mateix. El guió era esplèndid per il•lustrar la vessant més neuròtica del personatge Bogart, però també per reflectir les inquietuds de Ray, la seva obsessió pels desplaçats, per la gent incapaç de tornar a una casa que ja no existeix. Completà el repartiment la que llavors era la seva esposa Gloria Grahame (anys després del divorci es convertiria en la seva jove perquè és casà amb el fill de Ray. Tingué fills amb tots dos) una de les actrius més atractives i interessants del cine americà. In a lonely place és una pel•lícula desesperançada i enormement comprensiva amb les febleses dels seus personatges. Des del meu punt de vista la més emocionant de totes les pel•lícules filmades per Ray., potser perquè tampoc no acabo de veure ben clar com es pot resoldre l’equació que no saben resoldre ni els personatges de Bogart ni el de Grahame: la fórmula per estimar i seguir essent un mateix.

Etiquetes de comentaris: , , , ,

2 Comments:

Anonymous Xavier said...

Cabrera Infante decía que, quedàndole dos horas de vida, sería la película que pondría para ver por última vez, y me parece muy buena elección.
Maravilloso plano final de Bogart cruzando la entrada del bloque de apartamentos, mientras Grahame le mira desde la terraza.

6:30 a. m.  
Blogger Cristina said...

Sovint estimant descobrim coses de nosaltres mateixos que no sabíem que teníem. Gran film.

7:49 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home