7/13/2009

Senyals dels temps

A l’entrada del metro de Picadilly agafo un exemplar de l’Evening Standard que als vespres és distribuït gratuïtament, quan apareix al migdia val 50 penics. La portada està dedicada a la mort d’una nena de sis anys per la grip porcina, suposadament sense cap altra problema de salut. Un altre notícia però em crida l’atenció: l’estimació que aproximadament un miler de advocats perdran la seva feina abans del cap d’any per l’opció, cada cop presa per més empreses, de contractar els serveis jurídics de companyies d’advocats Hindús. Mentre un advocat anglès, en el pitjor dels casos, cobra £2500 mensuals, un hindú té un bon sou quan rep £550. Una de les empreses que ha pres aquesta opció és Rio Tinto i de fet hi ha 16.700 advocats menys que l’any passat treballant al Regne Unit. És un signe revelador del poc futur que possiblement tenen les classes mitjanes d’Europa o en general, simplement Europa.

Etiquetes de comentaris: ,

3 Comments:

Blogger Alicia said...

Aqui ja són unes quantes les empreses de serveis com ara "call centers" que, aprofitant l'avinentesa de la crisi acomiaden plantilla i es traslladen a països llatinoamericans, amb condicions salarials infinitament pitjors. Resulta curiós rebre trucades des de l'altre banda del món per informar-te dels avantatges que aporta canviar-se de companyia de telèfons.
Una abraçada,
Alicia

6:23 a. m.  
Blogger Jordi said...

Sí, aquí els calls centers també estan normalment emplaçats a l'India però la novetat, que marca una tendència possiblement, és que feines fins ara reservades als europeus,advocats, enginyers, metges, passan a ser exercides amb gent molt preparada i amb moltes menys pretensions.

7:22 p. m.  
Blogger Alicia said...

Potser és el moment de començar a pensar en comprar-se unes ovelletes i una granja i dedicar-se a la vida contemplativa quan ens preparin la carteta de comiat...
Ben mirat, seria la solució perfecta contra l'estrés, la mala llet i les úlceres d'estómac que ens aporta l'exercici d'una professió!
A gaudir de les vacances!

11:20 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home