10/08/2007

El museu de la RAF

Hendon és un barri més dels que formen la perifèria de Londres, molt a la perifèria de fet. Té però una de les atraccions més curioses de la capital, el museu de la RAF, que de fet és un museu de l’aviació militar, perquè hi ha avions de molts països. Hendon és un dels llocs on comença l’aviació al Regne Unit i així el museu està emplaçat a uns hangars que foren construïts al temps de la primera guerra mundial. Les dimensions del museu són molt vastes. Nosaltres hi fórem gairebé sis hores i amb prou feines varem arribar a veure la meitat de la superfície en exposició. El contingut bàsic és molt clar i gens sorprenent: avions, normalment exemplars autèntics, convenientment restaurats des del Blériot XI, que per primera vegada va assolir creuar el Canal el 1909, fins al Typhoon, el model més avançat desenvolupat a Europa. Evidentment, tot un hangar està dedicat a la Batalla d’Anglaterra “our finest hour”amb lloc pels avions que protagonitzaren aquest episodi bèl·lic: el Messerchmit alemany i els Spitfire i Hurricane britànics. Dins d’aquest hangar hi ha també un Sunderland, l’hidroavió més emprat en defensa de les costes, on és possible entrar i fer-se una idea del que significava passar dotze hores a aquest artefacte, que duia una nombrosa tripulació. Tot i que d’entrada podria resultar massa monotemàtic, l’enginy museístic britànic fa que resulti interessant de veure fins i tot pels que, com jo, no són estrictament apassionats de l’aviació. No descarto passar-m’hi alguna altra estona.

Etiquetes de comentaris: ,

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Veus en directe el desenvolupament de la tecnologia aeronàutica britànica des del segle XVIII.

També s'hi afegeix la importància que van tenir els avions (i com van evolucionar tècnicament) durant la Segona Guerra Mundial amb mostres d'exemplars Soviètics, Americans i Nazis.

Molts dels enginyers alemanys que els nazis van obligar a exiliar-se als USA i també pròpiament enginyers nazis després de la II Guerra Mundial, van desenvolupar les aeronaus espacials que van competir amb la URSS durant la Guerra Freda.

6:28 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home