6/09/2010

Carrer Casanova

Viatjant s’aprenen coses. De vegades, fins i tot coses sorprenents. Divendres quan tornava d’Alemanya vaig mirar-me que deia la revista d’easy jet sobre la meva ciutat natal. Informaven del pas per la ciutat al segle XVIII del famós cavaller venecià Giacomo Casanova, el qual, segons l’articulista havia passat una temporada a la ciutat comtal on va passar per la presó. No en tenia ni idea. D’entrada Casanova el relaciono més amb els llocs on hi havia cort i ambient il•lustrat. A la Barcelona del XVIII potser hi havia una miqueta del segon, però gens del primer. En tot cas, potser, atesa la tendència del venecià a fer de vegades el brètol, va preveure que aquesta ciutat seria algun dia la capital mundial del bretolisme, òbviament anti-il•lustrat. Segurament el Ramon deu saber alguna cosa més del pas per Barcelona de Casanova. Allò més interessant de l’article era, però la seva conclusió, quan afirmava que per a recordar aquest pas, un dels carrers més cèntrics de Barcelona, centre ara de l’escenari gai de la ciutat, havia estat dedicat a l’aventurer italià. No sé si l’articulista pensarà potser que Rafael és la traducció catalana, o directament espanyola, de Giacomo.

Etiquetes de comentaris:

1 Comments:

Blogger Ramon said...

doncs sí que ho sabia, i a més que el motiu de la presó es devia a unes relacions amb una senyora, amb la pega que era la dona del capità general (diria, però no ho sé del cert), encara que el motiu legal crec que va ser la seva falta de documentació. Crec que va fugir pels pèls.

S'allotjava, segons diu, a prop de casa meva al carrer dels ases, si no recordo malament (calle de los ases, crec que tradueixen)

9:13 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home